4 Ekim 2011 Salı

"Artık hiç bir şey eskisi gibi değil"

Uleyn blog hadi bayram et bakalım .D uzun aradan sonra yeni bir girdi..
.......................................................


Zaman aktıkça geri dönmemek üzre üzerimizden dünya giderek farklılaşır. Eskiden şu yok idi. Eskiden şunlar şöyleydi. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Eskiden bunlar vardı. Eskiden daha farklıydı....



Durun bir dakika!!!





Değişen acaba çevre ve dünya mı yoksa biz miyiz? Dünyamız ve çevre gün geçtikçe değişiyor. Kimse bunu inkâr edemez. Ama ne kadar değişiyor ki? Geçmişe bakarsan temel prensiplerin pek de değişmediğini görebilirsin. Eski mısırlıların yazıtlarında "Artık herşey yozlaştı kıyamet çok yakında kopacak" cümlesine yer vermelerine şaşmamalısın. Dünya değişiyor ama şeklen. Öz ve maya genel manada aynı.



Bunun dışında yıllar geçtikçe bize yaşadığımız yer eskisinden farklıdır.



Bir dakika!



Hayır! Yaşadığımız yer aynıdır aslında. Belki sokaklar, isimler değişti ama bir çok meta, figüran aynı.



Değişen ise senin algındır. Büyüdükçe, yıllar geçtikçe değişirsin. Fikren, madden ve mânen. Değiştikçe onlara farklı bakarsın. Bakış açını değiştirdikçe "fark"ı görürsün. Yıllardır orda olan adamı o zamanki bakış açın algılamamışdır. Sonrasında değişen algın adamı fark ettiğinde "bu adam da burda yoktu eskiden" dersin.



Yanılırsın. Herşey eskisi gibi. Yalnız sen değiştin. Sen dünyadan daha hızlı değişiyorsun. Her gün dimağına yep yeni efkârlar hücum ediyor ve düşünce sistemini alt üst edip seni bambaşka biri hâline getiriyor. Değişen bakıç açınla "değişmiş" bir dünyayı görüyorsun.



Neye baktığının bir önemi yok. Neyi gördüğünün bir önemi var.

Hiç yorum yok: